Anker vissen

In de wintermaanden gaan wij tegenwoordig ankervissen op de Westerscheldemonding.
Waarom de Westerschelde monding vragen mensen zich af. Nou het antwoord is vrij simpel. Doordat je dicht langs de kust ligt is de golfslag aanzienlijk minder als op zee. En mocht het dan toch zijn dat met een westen wind golfslag vormt in de monding, is er altijd een plekje waar je aanzienlijk rustiger ligt. Ideaal dus als je het vergelijkt met zee, waar je altijd te maken heeft met afzeggingen betreft de wind. Uiteraard Varen we tot een bepaalde grens. Met 10/11Bouford zal de reis ook niet doorgaan maar dat is volkomen logisch.
De visserij is uiteraard de grootste reden dat de Stella Bel zich bevindt in Vlissingen. De vangsten die we afgelopen maanden hebben gezien was altijd goed.
Uiteraard zullen er dagen tussen zitten dat je niet met een emmer vol met vis naar huis gaat, maar daarom heet het ook vissen.
Een andere grote reden dat we vanuit Vlissingen varen is dat de aanvaartijd veel korter is. Maximale vaartijd is 1uur vanuit de sluis. Minimale tijd 10min!
Dit zodat er een maximaal aantal vistijd beschikbaar is. En daarbij kunnen we de tijden ook aantrekkelijker maken voor velen.
De vertrektijd voor ankervissen te Vlissingen is 08:00
De visdag zal zelf tot ongeveer 16:00 duren. Met het varen erbij bent u rondt 17:00 terug in de haven. Dit kan uiteraard uitlopen mocht de vis pas later op de dag gaan bijten.
In Vlissingen is er de gelegenheid om gratis uw auto te parkeren en vanuit daar ca. 50m verwijdert te zijn van het schip.

Het enige nadeel wat de Westerschelde met zich mee heeft is de heftige stroming. Doordat de Westerscheldemonding als een trechter werkt voor de Westerschelde is de stroming vrij stevig. Aanzienlijk steviger als op zee. Daarom adviseren wij om altijd te vissen met ankerlood. Het gewicht van het ankerlood kan verschillen naarmate de stroming doorzet. ( bij dood-tij minder als bij spring-tij )

Mochten daar vragen over zijn kunt u uiteraard contact opzoeken.

Behalve Vlissingen is het uiteraard ook mogelijk om vanuit andere plekken te varen om te gaan ankervissen. Ditgeen puur in overleg.