Zaterdag 07/01/2017

Zaterdag 07/01/2017

Category : Geen categorie

De eerste wrakkentocht van dit jaar zit er weer op!

Ondanks het hele slechte weer van vrijdag op zaterdag (sneeuw & ijzel ) waren alle klanten mooi op tijd aanwezig op de Stella Bel.
Het dek was s’morgens nog geheel bezaaid met ijs en de vlaggen waren stijf van de ijzel. Het had schijnbaar wat van het zoute water nodig..
Dat zoute water kreeg het dek zeker op de heenreis. De voorspellingen betreft golfhoogtes waren stevig aan de maat. Net buiten het Slijkgat zaten we in ruim 1,8m maar afnemend, wat heel goed was!

Aangekomen bij het eerste wrak waren de golven al aan het krimpen, helaas kwamen er behalve wat steenbolken weinig boven. Snel naar de volgende.
Naarmate we verder kwamen (wrak 4-5) begonnen er kleine kabeljauwtjes boven te komen. Later kwamen er zelfs mooiere formaten.

Rond het middaguur draaide de wind en begon de golfslag drastisch te minderen. Je merkte het gelijk op het dek! Degenen die ziek waren geworden, waren als een wonder weer genezen en konden zelf ook een hengeltje uitgooien.

Bij het laatste wrak ( wrak 8-9 ) kwamen er ook nog meerdere grote polakken boven. altijd leuk om te zien!

Al om al was het geen slechte dag, alleen het was lang zoeken voordat de kabeljauw zich liet zien. Gelukkig werd het weer steeds beter en hebben we nog een fijne dag kunnen beleven!